Paardenpension

Stal

Dit betekent o.a. dat onze boxen een afmeting van 4 x 3 meter hebben. Daarnaast heeft elke box een eigen uitloop van 7 x 4 meter. In de paddock liggen stabilisatie matten zodat de gewrichten en spieren van het paard niet zwaar belast worden. Een paard is een echt buiten dier en staat dan ook het liefste de hele dag buiten te genieten van het weer. Het dier denkt daarbij niet na over welk weer het is en het komt dan ook regelmatig voor dat de paarden in de stromende regen staan. De keus is aan het dier zelf. Het kan altijd zelf de stal in lopen als dat het wil. Op deze manier is het dier gedurende de dag in beweging en zal het zich minder snel gaan vervelen. Ook heeft uw paard hierdoor voldoende frisse lucht.

Vanwege blessure gevoeligheid hebben wij er bewust voor gekozen om de paarden niet in groepsverband in een paddock te zetten. De paarden hebben buiten sociale contacten doordat ze over de omheining met de naaste buur kunnen knuffelen. Ook is er een mogelijkheid om uw paard samen met een ander paard in onze overdekte longeercirkel van 17 meter doorsnede te laten spelen.

De boxen zijn uitgerust met rubbermatten om het optrekkende kou van de betonvloer tegen te gaan. Het biedt het paard grip bij het opstaan en ligt comfortabel voor ze. Als bodembedekking hebben wij vlas.

Elke eigenaar heeft een grote zadelkast van ongv. 1.80 x 80 cm. Dit biedt vaak voldoende mogelijkheid om alle spullen in op te bergen. Elke kast wordt met een afzonderlijk slot afgesloten zodat niemand bij elkaars spullen kan.

In de stal is een spuitplaats aanwezig waar koud water ter beschikking is. De stal is voorzien van een rondpompwatersysteem. Dit betekent dat het water continu in beweging is en daardoor vers blijft. Als een paard drinkt vult het systeem zich weer met vers water. In de winter wordt het water iets verwarmd zodat het drinkwater niet ijskoud is. Dit is ideaal voor paarden die gevoelig zijn voor koliek of na het rijden grote hoeveelheden drinken.

Paardenpension

Onze kleinschalige pensionstal (10 boxen) is gebouwd in 2012 volgens de richtlijnen van de wet op het paardenwelzijn.

Rijbak

Onze buitenrijbak heeft een afmeting van 20 x 40 mtr. De bak is gedraineerd en is voorzien van 3 mooie lichtmasten die de bak goed uitverlichten. De bodem (polyvlokken met zand) is zeer stabiel en licht voor de paarden om in te lopen. Als het in de zomer erg warm is zal de rijbak door de beregeningsinstallatie vochtig gehouden worden.
Regelmatig wordt de bak vlak getrokken zodat de bodem egaal blijft.
Voor de veiligheid van de ruiter vindt u geen hekwerk om de rijbak en zal de ruiter aangewezen zijn op zijn benen om het paard te sturen.

Naast de rijbak heeft u bij ons de mogelijkheid om in de overdekte longeercirkel (17 meter) te kunnen longeren, vrij werken en/of bij slecht weer te kunnen rijden. Hierdoor kun je ten alle tijden doorgaan met het trainen van uw paard.

Weiland

De paarden gaan in de zomermaanden rond 9 uur naar de weide en om 4 uur komen ze weer terug in de ruime en frisse stallen. Voordat de paarden de weide op gaan krijgen ze eerst nog ruwvoer gevoerd. Zo gaan ze nooit met een lege maag naar buiten en zal rekening gehouden worden met paarden die eiwit en suiker gevoelig zijn. Wij streven er naar om de paarden (wel merries en ruinen apart) in kuddeverband bij elkaar op de weide te laten grazen. Per dag krijgen de paarden er een strook gras bij en worden ze gedurende het seizoen omgeweid op de andere stukken.  Elke dag wordt het mest van het land afgehaald omdat wij streven naar een wormvrij paard. Dit lukt ons op deze manier aardig. Om de weide voor de paarden veilig te maken hebben wij het rondom afgezet met palen en schrikdraad. Hierdoor hoeft het paard niet uit de sloot te dingen maar zorgen wij dat ze elke dag vers water tot hun beschikking hebben. Uw paard is aan onze zorg toevertrouwd.

Buiten rijden

Op circa 150 meter afstand vindt u een kleinschalig recreatiepark waar u een rondje van ongeveer een uur kan maken. Verder zijn er via de openbare wegen verschillende mogelijkheden om een rondje om te maken met je trouwe viervoeter. Heeft u naar aanleiding van het bezoeken van onze website nog vragen of wilt u vrijblijvend een afspraak maken neem dan contact met ons op.